whatsapp.svg
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Ons verhaal

We zijn sinds 2015 actief in de automotive. Begin 2015 is het allemaal begonnen met Autolinie. Door de toenemende vraag is er in 2020 besloten een nieuw bedrijf op te zetten. Twee bedrijven, dezelfde visie maar een verschillend productaanbod.

We nemen je mee in ons verhaal.

2015

Op 2 januari 2015 is Autolinie opgezet. We wisten een bestaand pand te bemachtigen op industrieterrein Beverkoog in Alkmaar, we konden er 12 auto’s in kwijt. Voorafgaand aan de opening hebben we drie maanden gespendeerd aan het zoeken naar voordelige auto’s. Met onze hoge verwachtingen en kieskeurigheid bleek dat lastiger dan verwacht.

Een leuk feitje: waar we in het begin drie maanden twijfelden over een twaalftal budgetvriendelijke auto’s, kopen we datzelfde aantal auto’s inmiddels wekelijks in. De prijzen zijn daarnaast een stuk hoger. Ervaring doet veel met je manier van handelen, een van de redenen dat we trots zijn op onze groei.

De focus lag vanaf het eerste moment op de toekomst. We moesten ergens beginnen, maar wisten dat dat niet ons eindstation was. We hadden de ambitie om van Autolinie een daverend succes te maken. De switch naar het wat hogere segment, die moest er komen. Vroeg of laat. Daar lag en ligt onze passie.

2015 bleek een bepalend jaar te zijn voor Autolinie. Op onze eerste dag verkochten we direct vijf auto’s. Ongekend, een resultaat van het kieskeurig inkopen. Door het intensieve speurwerk konden we auto’s aanbieden in een bepaalde prijscategorie waar anderen niet aan konden tippen. De weken daarna waren stormachtig. We verkochten onze complete voorraad binnen enkele weken en besloten onszelf vanaf dat moment fulltime op het in- en verkopen van auto’s te richten.

Het ging zelfs zo hard dat ons pand eind 2015 al te klein bleek te zijn. Na een relatief korte zoektocht zijn we bij ons huidige pand uitgekomen.

Gallery Image 0

2016

Waar 2015 een geweldig en succesvol jaar was, bleek 2016 achteraf het tegenovergestelde. Door onze verhuizing kwamen we met hogere vaste lasten te zitten. Tot overmaat van ramp besloot onze vaste inkooplijn de samenwerking stop te zetten. Daar ging onze kans op mooie, geschikte auto’s. Het werd een stuk lastiger om nieuwe auto’s in te kopen. Bij de pakken neerzitten? Dat past niet bij ons!

We besloten door te zetten. Kwalitatief goede auto’s vinden moest ook zelfstandig mogelijk zijn. De kieskeurigheid heeft er altijd in gezeten en zal er altijd in blijven zitten.

2017

Al doende leert men, dat bleek wel in 2017. We hadden een wat minder jaar achter de rug maar waren hartstikke gemotiveerd om in 2017 te knallen. Onze ervaringen hebben ons geleerd dat we niet konden vertrouwen op één inkooplijn. Het ‘risico’ moest gespreid worden. Zo gezegd, zo gedaan. We zijn naar andere mogelijkheden gaan zoeken en onze plaatselijke bekendheid verbeterde.

Daarnaast zijn we in 2017 begonnen met het importeren van auto’s uit buurland Duitsland. We ontvingen meer en meer positieve feedback van klanten en de mensen om ons heen. Een extra boost om door te zetten en onze droom niet op te geven. We sloten het jaar naar volle tevredenheid af.

Gallery Image 2

2018

Het jaar 2018 is voor ons toch wel echt hét jaar geworden. Het jaar van onze doorbraak. Van af en toe een auto importeren uit Duitsland naar het op regelmatige basis importeren van auto’s. De eerste geïmporteerde auto van 2018 was een Mercedes A-klasse. Het was de bedoeling deze auto zelf te gaan rijden. Tijdens het wachten op het Nederlandse kenteken, wat in totaal twee weken in beslag nam, was de auto al verkocht. Een van onze vaste klanten uit Alkmaar was lovend en heeft de auto direct overgenomen.

Omdat we zelf alsnog graag die A-klasse in ons bezit hadden, zijn we maar weer op zoek gegaan naar een nieuw exemplaar. Met succes, exact dezelfde uitvoering en kleur als de reeds verkochte variant. Ook hier konden we uiteindelijk twee weken in rondrijden voor iemand ‘m maar wat graag over wilde nemen.

Dat was het ‘aha-moment’. Dit is de markt waarin we bekender willen worden, dachten we. In 2018 hebben we onszelf grotendeels beziggehouden met het inkopen van soortgelijke auto’s in Duitsland. We kochten deze in en brachten ze naar onze showroom in Alkmaar. We hebben dat jaar flink wat uren in de auto doorgebracht. Maar het was en is onze passie, dan doe je het met liefde.

Door onszelf enkel te focussen op full-option Mercedes-modellen, begonnen we naam te maken.

2019

In 2019 besloten we onszelf nog verder te specialiseren. Voor het maximale gaan. Onze voorraad werd steeds exclusiever. Ons pand stond vol met prachtige Mercedes-modellen. Dat heeft uiteindelijk geleid tot landelijke bekendheid. We stonden in heel Nederland bekend als ‘Mercedes-specialist’. Vanuit alle hoeken van het land wisten mensen ons te vinden.

Die nationale bekendheid bracht ons veel nieuwe zoekopdrachten en resulteerde logischerwijs in een vergroting van onze afzet. Hoe bekender je wordt, hoe meer mensen je weten te vinden en hoe meer er te verkopen is. Al blijft kwaliteit altijd op één staan.

We waren dat jaar ook met twee AMG’s te vinden op het Spring Event in Duitsland. Door met een speciale uitvoering deel te nemen, werkten we onbewust aan onze naamsbekendheid.

Gallery Image 4

2020

Met meer dan 200 verkochte Mercedes auto’s en veel terugkerende klanten hadden we in 2020 de smaak te pakken. De groei in bekendheid die we in 2019 zagen, die werd doorgezet. Omdat het bleef groeien, kregen we wederom het gevoel ‘uit onze jas te groeien’. Het pand werd te klein, maar voldeed wel aan onze wensen.

Na lang wikken en wegen hebben we besloten een andere weg in te slaan. Parc Automotive was geboren. Bij Parc Automotive zou de focus op een bredere doelgroep liggen. Waar we met Autolinie uitgegroeid waren tot een bekende Mercedes-specialist, moest Parc Automotive andere klanten bedienen. Meerdere merken onder één dak. Innoverend als we waren, besloten we ons in dat jaar ook al te richten op de elektrische auto’s.

Parc Automotive is midden 2020 gestart in Heerhugowaard. In het begin was het even zoeken. We waren gespecialiseerd in het inkopen van (exclusieve) Mercedes-Benz auto’s, dit was een andere tak van sport. Door de sterke inkooplijnen is Parc Automotive tegenwoordig leverancier van verschillende autobedrijven in de regio.

2021

Parc Automotive kreeg de smaak in 2021 goed te pakken en de inkooplijnen werden verbeterd. In verband met het bekende chiptekort werd het inkopen van kwalitatieve auto’s voor anderen een stuk lastiger, door onze connecties bleven wij gespaard. Dat heeft bijgedragen aan het succes van onze ondernemingen. De wensen vanuit andere autobedrijven en particulieren konden we vervullen.

In de tussentijd bleven we onszelf met Autolinie focussen op het exclusievere segment. Naast de Mercedes-modellen, waar we bekend om stonden, zijn we ook andere merken gaan voeren. De vraag vanuit onze vaste klantenkring naar bijvoorbeeld Porsches heeft ons doen bewegen richting dat besluit. We hebben er geen moment spijt van gehad.

Gallery Image 6

2022

In 2022 ligt de focus wederom op de toekomst. Zoals iedereen weet staan er flinke veranderingen voor de deur. De automotive zal spoedig veranderen. Elektrische modellen zullen binnen afzienbare tijd de boventoon voeren in de meeste showrooms. Zowel Parc Automotive als Autolinie is zichzelf aan het oriënteren op de elektrische automarkt.

De verwachting is dat we dit jaar, naast onze benzine- en dieselauto’s, de eerste elektrische modellen zullen verkopen. We zullen ons in 2022 echter blijven focussen op de benzine- en dieselauto’s. Toch is het een mijlpaal en nieuw hoofdstuk voor onze ondernemingen.

Naast de hatchbacks en stationwagens zullen we onszelf ook meer en meer gaan focussen op de luxere SUV’s.

33

Auto’s op voorraad

2015

Ervaring sinds:

        
banner_images_0_1643194354371900445.jpg

We sell emotions

Auto’s die iets met je doen. Liefde op het eerste gezicht, vanaf het moment dat jullie blikken elkaar kruisen. Bij Autolinie bieden we alleen auto’s aan waar we zelf een warm gevoel van krijgen. Adrenaline op het moment dat je voor het eerst die startknop indrukt, een voorzichtige lach in de eerste bocht en ultiem gelukkig na een proefrit. Daar gaan we voor.

Volg ons op Instagram

Morgen Internet - Zorgeloos website